Dit is de vermoedelijke opstelling van Spanje voor de achtste finale tegen Georgië

Vermoedelijke opstelling Spanje tegen Georgië: Rodri keert terug na schorsing

30 juni om 13:40

Spanje is klaar voor de achtste finale tegen Georgië op het EK 2024. Na de groep als winnaar te hebben afgesloten, lijkt Georgië op papier een gunstige loting voor La Roja. Bondscoach Luis de la Fuente beschikt ook nog eens over al zijn keus spelers voor deze cruciale wedstrijd.  VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van Spanje met je door!

Vermoedelijke opstelling Spanje

De la Fuenta lijkt het vertouwen in zijn elftal te behouden na de groepsfase van het EK. In het doel zal Unai Simón weer plaatsnemen, terwijl de verdediging gevormd wordt door Dani Carvajal, Robin Le Normand, Aymeric Laporte en Marc Cucurella. Le Normand en Laporte moeten hun solide partnerschap voortzetten, terwijl Carvajal en Cucurella weer de flanken zullen verdedigen.

Op het middenveld keert Rodri terug van een schorsing en zal hij geflankeerd worden door Pedri en Fabián Ruiz. Pedri, die mogelijk zijn vierde optreden in de knock-outfase van een EK maakt voordat hij 22 wordt, staat in de schijnwerpers. Ruiz biedt stabiliteit en creativiteit, terwijl Rodri de defensieve taken weer op zich zal nemen.

In de aanval zullen Lamine Yamal en Nico Williams de vleugels bestrijken, met Álvaro Morata als centrale spits. Morata, die een hattrick scoorde tegen Georgië in de kwalificatie, is een cruciale speler voor Spanje. Yamal en Williams hebben tijdens de groepsfase flinke indruk gemaakt met hun dribbels en kansencreatie.

Vermoedelijke opstelling Spanje: Simón; Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella; Pedri, Rodri, Ruiz; Yamal, Morata, Williams.

De wedstrijd tussen Spanje en Georgië begint zondagavond om 21.00 uur in het RheinEnergieStadion in Keulen. VoetbalNieuws.nl doet zondag verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.