Waar en hoe laat wordt Spanje - Georgië op het EK 2024 uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt Spanje - Georgië op het EK 2024 uitgezonden?
27 juni om 10:32
Laatste update: 27 juni om 10:35

De achtste finale van het EK 2024 brengt een boeiende confrontatie tussen Spanje en Georgië. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag 30 juni in het RheinEnergieStadion in Keulen. Waar kun je deze wedstrijd kijken? VoetbalNieuws.nl dient als je tv-gids!

Spanje - Georgië kijken

Spanje heeft tot nu toe wellicht de beste indruk gemaakt van alle deelnemende teams, met een perfecte score van negen punten uit drie wedstrijden. In hun poule versloegen ze Italië, Kroatië en Albanië, en toonden daarmee hun dominantie als titelfavoriet.

Georgië, een verrassende debutant op het EK, wist als één van de vier beste nummers drie door te gaan naar de knock-outfase. Ze behaalden vier punten in een uitdagende poule, met een sensationele 2-0 overwinning op Portugal, een 2-2 gelijkspel tegen Tsjechië, en een nipte 1-2 nederlaag tegen Turkije. De grote ster van Georgië is Kvicha Kvaratskhelia, terwijl de zestienjarige Lamine Yamal de blikvanger is bij Spanje. Het duel tussen Spanje en Georgië is van groot belang, aangezien de winnaar het in de kwartfinale zal opnemen tegen gastland Duitsland of Denemarken.

Wanneer spelen Spanje en Georgië tegen elkaar?

Spanje - Georgië begint zondag 30 juni om 21.00 uur in het RheinEnergieStadion in Keulen. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen op NPO 1. VoetbalNieuws.nl doet tevens verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.