'Ten Hag meldt zich bij kamp De Ligt voor zomerse transfer naar Manchester United'

'Ten Hag meldt zich bij kamp De Ligt voor zomerse transfer naar Manchester United'
29 juni om 19:30

Manchester United heeft officieel contact opgenomen met Matthijs de Ligt over een mogelijke transfer deze zomer. De verdediger, momenteel met het Nederlands elftal op het EK 2024, heeft nog geen speelminuten gemaakt maar staat open voor een hereniging met zijn voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag.

Volgens de betrouwbare Italiaanse journalist Fabrizio Romano is De Ligt een van de topkandidaten om de verdediging van Manchester United te versterken. De club heeft ook interesse in Everton-verdediger Jarrad Branthwaite, die eerder bij PSV speelde. De Ligt, sinds 2022 bij Bayern München, ervaart stevige concurrentie van spelers als Dayot Upamecano en Kim Min-Jae.

De mogelijke transfer komt op een moment dat Bayern München zich al heeft versterkt met Hiroki Ito van VfB Stuttgart en nog steeds geïnteresseerd is in Jonathan Tah van Bayer Leverkusen. Hierdoor staat Bayern open voor een vertrek van De Ligt, mits er een passend bod komt. De Nederlander heeft nog een contract tot 2027 en kostte Bayern twee jaar geleden 67 miljoen euro.

Een delegatie van Manchester United heeft gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van De Ligt. Ondanks het feit dat United volgend seizoen geen Champions League-voetbal speelt, zou de verdediger positief staan tegenover een overgang naar Engeland. Zijn voormalige samenwerking met Ten Hag bij Ajax, waar ze samen successen behaalden, speelt hierbij een grote rol.

De interesse van Manchester United in De Ligt is serieus. Naast hem blijft de club uit Manchester ook oog houden op Branthwaite, al is de vraagprijs van tachtig miljoen euro van Everton voorlopig te gortig.