Zo reageren Spalletti en Donnarumma op de afgang van Italië op het EK

Zo reageert Spalletti op de uitschakeling van Italië op het EK
29 juni om 21:05

Italië heeft zich geblameerd in de achtste finale van het EK door met 2-0 van Zwitserland te verliezen. De hele wedstrijd oogden De Azzuri machteloos en een resultaat leek geen moment tot de mogelijkheden te behoren. Na afloop reageerden de bondscoach Luciano Spalletti en doelman Gianluigi Donnarumma vol verbijstering op hun wanvertoning. 

"Deze ploeg mist zoveel, dat we nu echt iets moeten bouwen als we een nieuwe weg willen inslaan", steekt Spalletti van wal na afloop van de wedstrijd. "Het ontbrak ons aan cruciale zaken, zoals het balbezit behouden en het opbouwen onder de druk van de tegenstander. Fysiek kwamen we ook zoveel te kort, zeker met deze hitte. Zwitserland oogde veel fitter, Italië was niet bij machten om het de Zwitsers moeilijk te maken", aldus de oefenmeester. 

Donnarumma schaart zich achter de woorden van zijn trainer. "Het is een hele zure middag", begint de keeper. "We hebben de hele wedstrijd achter de tegenstander aangelopen. Wij maakten teveel fouten. Het is bitter maar we hebben niets afgedwongen. Het doet veel pijn. In de eerste helft was het heel slecht en meteen na rust 2-0 was dodelijk. Dramatisch." Schuldgevoel is het gevoel dat na afloop overheerst bij de goalie. "We moeten sorry zeggen tegen onze fans. Het is onacceptabel, we zijn de hele wedstrijd slecht geweest. Dat is de realiteit."