Vermoedelijke opstelling België: Tedesco houdt ondanks kritiek vast aan basiself

Vermoedelijke opstelling België: Tedesco houdt ondank kritiek vast aan basiself
1 juli om 09:30
Laatste update: 30 juni om 11:50

België staat voor een uitdagende achtste finale op het EK 2024 tegen Frankrijk. De Rode Duivels kregen flinke kritiek te verduren na een nederlaag tegen Slowakije en een gelijkspel tegen Oekraïne in Groep E. Hierdoor eindigden de Belgen als tweede en wacht hen nu een zware klus tegen de Fransen. Bondscoach Domenico Tedesco lijkt echter vast te houden aan zijn vertrouwde aanvaller Romelu Lukaku. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van België met je door!

Vermoedelijke opstelling België

In de aanval wordt Romelu Lukaku ondanks zijn gemiste kansen waarschijnlijk opnieuw de spits van dienst. Lois Openda, die een uitstekend seizoen bij RB Leipzig achter de rug heeft met 24 doelpunten in de Bundesliga, lijkt wederom genoegen te moeten nemen met een plaats op de bank. Dodi Lukebakio keert na een schorsing terug en neemt vermoedelijk de plek in van Leandro Trossard, die daardoor op de bank zal beginnen. Johan Bakayoko is ook een optie voor Tedesco, maar het lijkt erop dat Lukebakio wederom de voorkeur krijgt.

Op het middenveld behoudt Youri Tielemans zijn basisplaats en vormt hij samen met Andre Onana en Kevin De Bruyne het hart van de ploeg. Tielemans heeft zich sinds zijn terugkeer halverwege de groepsfase weer onmisbaar gemaakt bij België. De defensie van België heeft ondanks de wisselende resultaten slechts één doelpunt geïncasseerd en zal naar verwachting ongewijzigd blijven. Koen Casteels krijgt wederom het vertrouwen onder de lat, met Timothy Castagne, Wout Faes, Jan Vertonghen en Arthur Theate voor hem in de verdediging.

Vermoedelijke opstelling België: Casteels; Castagne, Faes, Vertonghen, Theate; Tielemans, Onana; Lukebakio, De Bruyne, Doku; Lukaku.

België - Frankrijk begint om 18:00 uur in de Esprit Arena in Düsseldorf. De wedstrijd is live te volgen via NPO 1.