Nog niet hersteld: Trauner mist achtste finale van Oostenrijk

Gernot Trauner mist achtste finale van Oostenrijk
30 juni om 14:00

Gernot Trauner is niet fit genoeg en zal de achtste finales aan zich voorbij moeten laten gaan. De Feyenoord-verdediger raakte geblesseerd tijdens de poulewedstrijd tegen Polen. Hoe zit het precies? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

De tweede groepswedstrijd van Oostenrijk tegen Polen begon als een groot feest voor Trauner. Met een schitterende kopbal zette hij zijn land op voorsprong, maar in de tweede helft sloeg het noodlot toe. De verdediger moest naar de kant met een blessure en werd vervangen door Kevin Danso. De laatste en beslissende poulewedstrijd tegen Nederland kwam te vroeg. Toen werd Trauner vervangen door oud-Ajacied Maximilian Wöber.

Hoe zit het met de blessure van Trauner?

'Hoewel Trauner werkt aan zijn herstel, heeft de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB) zondag laten weten dat hij het duel met Turkije zal missen', schrijft Voetbal International. 'Hij kampt nog steeds met spierproblemen in de dijstreek. Echter is er ook voorzichtig goed nieuws voor Trauner. Een eventuele kwartfinale lijkt wel haalbaar.' Daarmee is het alsnog mogelijk dat Trauner in actie komt tegen Nederland. Mocht Oostenrijk winnen van Turkije, dan volgt een duel tegen de winnaar van het duel tussen Roemenië en Oranje.