Spartak Moskou beëindigt contract van Promes voorlopig, OM wacht op uitlevering

Spartak Moskou beëindigt contract van Promes voorlopig
1 juli om 17:28
Laatste update: 1 juli om 17:32

Spartak Moskou gaat het contract van Quincy Promes voorlopig niet verlengen en daarmee lijkt de samenwerking tussen de partijen beëindigd. De Russische club laat in een persbericht weten dat in de toekomst nog op een oplossing wordt gehoopt. 

Promes zit nog altijd vast in Dubai en het Openbaar Ministerie wacht op de uitlevering van de aanvaller. Vanwege het vastzitten in Dubai heeft Promes het laatste half jaar gemist bij de Russische club.

In het bericht houdt Spartak wel de deur op een kier. 'Quincy Promes miste het tweede deel van het seizoen volledig vanwege persoonlijke redenen waardoor hij na het wintertrainingskamp in de VAE niet kon terugkeren naar Rusland. Helaas zijn deze omstandigheden nog steeds van kracht en is het in dit stadium niet mogelijk om te praten over de hervatting van Quincy's optreden bij de club. Tegelijkertijd hoopt onze club dat partijen in de toekomst op deze kwestie kunnen terugkomen.'

Promes verruilde Sevilla voor Ajax in 2019 en vertrok een kleine twee jaar later naar Rusland. Destijds stond de speler al in een negatief daglicht in Nederland vanwege lopende rechtszaken en verdenkingen. Het OM wacht nog altijd op de uitlevering van Promes, die eerder dit jaar tot zes jaar cel werd veroordeeld. 

Lees meer over:

Deel via