Janssen bevestigt zwaar Vitesse-nieuws: "Zorgen niet groot, maar gigantisch"

Janssen bevestigt zwaar Vitesse-nieuws: "Zorgen niet groot, maar gigantisch"

1 juli om 17:38

Theo Janssen weet niet goed hoe Vitesse zichzelf nog kan redden na het terugtrekken van investeerder Guus Franke. De Arnhemse club moet tegen middernacht van maandag op dinsdag de financiën op orde hebben en de laatste kans lijkt te zijn verschoten. 

Janssen stelt bij de voorbeschouwing van België - Frankrijk dat veiligheid verder weg is dan ooit bij Vitesse nu Franke zich terugtrekt. "De bevestiging was er al vrij snel bij mij. Nu is het echt heel lastig wat er gaat gebeuren. Je hebt nog zeven uur om dingetjes op papier te krijgen, maar als je laatste geldschieter wegvalt... dan zijn de zorgen niet groot, maar gigantisch. De angst zit er bij mij ook wel in", meent de clubman bij de NOS.

De voormalig voetballer zag het de afgelopen weken wel zonnig in. De schrik is daarom dan ook groot bij de oud-speler van onder meer Vitesse, FC Twente en Ajax. "Er was elke keer nog wel hoop dat iemand op zou staan en dat iemand zou instappen, maar als de investeerder net voor de deadline eruitstapt... hij had wel goede ideeën en wilde Vitesse weer opbouwen. Nu hij wegstapt, is het logisch dat er heel veel onrust is. Ik ben benieuwd wat er de komende uren gebeurt Dat het heel moeilijk wordt, is wel duidelijk", besluit Janssen.