Italiaans avontuur voorlopig ten einde: Inter zwaait Klaassen uit na één seizoen

Inter zwaait Klaassen uit na één seizoen
1 juli om 19:54
Laatste update: 1 juli om 20:01

Internazionale heeft maandag afscheid genomen van Davy Klaassen. De Nederlander kon in zijn enige seizoen bij I Nerazzurri geen potten breken en mag op zoek naar een andere uitdaging. 

Inter laat via de officiële kanalen weten dat de wegen zich scheiden met de voormalig middenvelder van Ajax. Klaassen verliet Ajax in de zomer van 2023 samen met Dusan Tadic en leek met Inter een mooie kans te krijgen bij een absolute topclub. In de realiteit viel het seizoen voor Klaassen op persoonlijk vlak echter tegen: de middenvelder kwam slechts achttien keer in actie voor de uiteindelijke landskampioen van Italië. 

Klaassen liet onlangs zelf nog weten graag een jaar te verlengen in Italië, maar de club heeft daar niet aan toegegeven. "Binnenkort zullen we wel met elkaar in gesprek gaan. Alles was eerst op de landstitel gericht, daarna kwam de rest wel. Logisch ook, dus ik wacht wel af. In de voetballerij valt moeilijk te zeggen hoe het kan verlopen, dat heb ik vorig jaar in de zomer ook wel weer gemerkt. Maar het is duidelijk dat ik het hier heel goed naar mijn zin heb", liet Klaassen in april nog weten. De middenvelder is nu transfervrij op te halen.