Feyenoord gaat voor negentienjarige verdediger van Costa Rica

'Transferperikelen in Rotterdam: Feyenoord laat oog op jonge verdediger vallen'

1 juli om 20:13

Feyenoord heeft interesse in Jeyland Mitchell, een negentienjarige verdediger uit Costa Rica. De club heeft een concrete aanbieding neergelegd om hem binnen te halen. Mitchell speelde zich in de kijker tijdens de Copa América, waar hij het onder andere opnam tegen de Braziliaan Vinicius Júnior.

Mitchell staat onder contract bij LD Alajuelense tot medio 2027 en heeft twaalf wedstrijden voor deze club gespeeld. Daarvoor kwam hij uit voor de jeugd van Limón en de clubs AD Guanacasteca en AD Municipal Liberia. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt geschat op 175.000 euro. Mitchell wordt door Feyenoord gezien als een veelbelovende versterking voor het eerste elftal.

Feyenoord is niet de enige club die interesse toont in Mitchell. Volgens zijn zaakwaarnemer Kurt Morsink hebben ook clubs uit België en Portugal hun belangstelling kenbaar gemaakt. Mitchell zal naar verwachting nog één wedstrijd spelen op de Copa América, tegen Paraguay. Costa Rica speelt in de nacht van dinsdag op woensdag in Austin.