'PSV wil Nederlandse verdediger als opvolger van Ramalho naar Eindhoven halen'

PSV gaat voor Nederlander als opvolger van Ramalho
1 juli om 20:32

PSV heeft interesse getoond in Sepp van den Berg van Liverpool als vervanger voor André Ramalho. Volgens het Eindhovens Dagblad en Voetbal International heeft PSV geïnformeerd naar de Nederlander, maar Liverpool vraagt een hoge transfersom van twintig miljoen euro.

Van den Berg geniet na een sterk seizoen bij FSV Mainz veel belangstelling. De Duitse club wil hem graag definitief inlijven, maar Van den Berg moet zelf nog een beslissing nemen. Na drie succesvolle huurperiodes kan hij ook proberen bij Liverpool voor zijn kans te gaan. PSV hoopt op een overstap, maar de transfersom kan een struikelblok zijn.

Vijf jaar geleden probeerde PSV ook al om Van den Berg binnen te halen toen hij nog bij PEC Zwolle speelde, maar zonder succes. Nu geldt Van den Berg in Eindhoven als één van de opvolgers van Ramalho, die bezig is met een vertrek. Ook Ryan Flamingo van FC Utrecht staat op de radar van PSV als versterking voor de defensie. Eerder werd Jeremiah St. Juste gelinkt aan PSV, maar die interesse lijkt inmiddels van de baan.

Technisch directeur Earnest Stewart van PSV zet in op een snelle deal, maar vanwege de hoge vraagprijs kan de komst van Van den Berg een langdurig proces worden. Liverpool zou makkelijker meewerken als Van den Berg aangeeft dat hij specifiek naar PSV wil.