Vermoedelijke opstelling Turkije: aanvoerder geschorst in achtste finale EK

Vermoedelijke opstelling Turkije tegen Oostenrijk op het EK 2024
2 juli om 08:37

Dinsdagavond speelt Turkije in de achtste finales van het EK tegen Oostenrijk. Na een sterke groepsfase, waarin de Turkse ploeg onder leiding van Vincenzo Montella twee overwinningen en één nederlaag boekte, is er veel speculatie over de opstelling. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van de Turkse ploeg met je door!

Vermoedelijke opstelling Turkije

Turkije lijkt te starten in een 4-3-3 formatie. Doelman Mert Günok krijgt de voorkeur tussen de palen. De verdediging bestaat uit Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı en Ferdi Kadıoğlu. Kaan Ayhan en İsmail Yüksek vormen samen met Orkun Kökçü het middenveld, terwijl Arda Güler, Kenan Yıldız en Cenk Tosun in de aanval beginnen.

Ondanks zijn 33-jarige leeftijd blijft Cenk Tosun een belangrijke pion voor de Turkse aanval. Tosun heeft bewezen een betrouwbare afmaker te zijn en Montella lijkt op zijn ervaring te willen bouwen. De afwezigheid van Hakan Çalhanoğlu door een schorsing zorgt voor wat aanpassingen in de opstelling, maar met talenten als Arda Güler en Kenan Yıldız blijft Turkije aanvallend gevaarlijk.

Vermoedelijke opstelling Turkije: Günok; Müldür, Demiral, Abdülkerim, Kadıoğlu; Ayhan, Yüksek, Kökçü; Güler, Yildiz, Tosun.

Oostenrijk - Turkije begint dinsdagavond om 21.00 uur in de Red Bull Arena in Leipzig. De winnaar neemt het in de kwartfinales op tegen Oranje. Uiteraard doet VoetbalNieuws.nl verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.