Deze zaken moet Vitesse nog op orde hebben om redding te garanderen

Deze zaken moet Vitesse nog op orde hebben om redding te garanderen
2 juli om 09:26
Laatste update: 2 juli om 09:30

Ondanks een akkoord over de overname van Vitesse blijft de spanning rond de club bestaan. Supporters verzamelden zich bij het trainingscomplex na nieuws over een akkoord tussen beoogde nieuwe eigenaar Guus Franke en grootste schuldeiser Coley Parry. Dat akkoord werd gevierd met vuurwerk, maar de toekomst van Vitesse is nog steeds onzeker.

Wat moet Vitesse nog doen om te blijven bestaan?

Vitesse moet nog zaken kunnen aantonen
Het akkoord tussen Franke en Parry, dat vorige week al was aangekondigd, brengt Vitesse dichter bij een oplossing. De club moet echter nog verschillende hindernissen overwinnen, zo meldt De Telegraaf. Zo moet de commissie van beroep van de KNVB beslissen over het behoud van de proflicentie, die per 9 juli dreigt te worden ingetrokken. Hoewel Vitesse de deadline voor het indienen van documenten heeft gehaald, ontbreken nog enkele essentiële stukken.

Voor het behouden van de licentie moet Vitesse een bankgarantie en een accountantsrelatie kunnen aantonen. ING en BDO hebben weliswaar positieve intenties uitgesproken, maar nog niets zwart op wit gezet. Dit alles maakt de situatie nog steeds erg onzeker. Vitesse krijgt begin volgende week de kans om de zaak toe te lichten bij de commissie van beroep. Bij een negatieve uitspraak rest de gang naar de burgerrechter, waar de kansen op succes klein zijn.

Ook Franke wordt nog onderzocht
Zelfs als de commissie positief besluit, zijn er nog veel obstakels. Franke zal grondig onderzocht worden door de licentiecommissie. Zijn bedrijf, Axiom Partners, heeft weliswaar een miljardenomzet, maar een laag eigen vermogen, wat voor problemen kan zorgen. Franke woont in Zwitserland, maar komt uit Gelderland. Hij hoopt op een snelle afronding en mooie tijden voor de club.