Evann Guessand staat volgens Franse media in de belangstelling van Ajax

Franse claim: Ajax wil naast Rosario nog een bekende van Farioli oppikken bij Nice

2 juli om 14:00

Francesco Farioli vist mogelijk nog meer in zijn eigen vijver als trainer van Ajax. De Amsterdammers worden door Foot Mercato in verband gebracht met Evann Guessand van OGC Nice. Hij is niet de eerste speler uit Zuid-Frankrijk die aan Ajax wordt gelinkt.

Volgens het Franse medium zou Farioli de 23-jarige Guessand graag aan de selectie van Ajax toe willen voegen. De Ivoriaanse spits was al aanwezig bij Nice voordat Farioli arriveerde. Hij tekende in de zomer van 2022 een contract tot en met 2026 bij de club.

Guessand is niet de eerste Nice-naam die aan Ajax wordt gelinkt. Ook Pablo Rosario is een van de mogelijke kandidaten om de Amsterdamse selectie te versterken, zo meldden de Nederlandse toonaangevende media al eerder. Rosario zou zelfs al een eerste Ajax-voorstel hebben afgewezen.

Guessand kwam afgelopen seizoen tot zeven goals en twee assists in 38 wedstrijden voor Nice. Mocht hij naar de Nederlandse hoofdstad trekken, dan gaat hij in ieder geval de concurrentie aan met Brian Brobbey en Chuba Akpom. Daar komt de naam van Wout Weghorst mogelijk ook nog bij.