Matthijs de Ligt wil volgens Fabrizio Romano graag en alleen maar naar United

'De Ligt geeft groen licht voor United-move, ook de enige club waar hij heen wil'

2 juli om 16:39

Matthijs de Ligt heeft groen licht gegeven voor een transfer naar Manchester United, zo weet Fabrizio Romano. Volgens de Italiaanse transferexpert gaat het alleen nog om de onderhandelingen tussen de Engelse grootmacht en Bayern München.

De afgelopen weken wordt de naam van De Ligt steeds sterker in verband gebracht met United. Erik ten Hag zou in de Oranje-international een ideale versterking voor de defensie zien. Volgens Romano wil De Ligt ook wel de kant van Manchester op, het zou zelfs de enige club zijn waar hij naartoe wil.

Mocht United de transfer af willen ronden, dan zal er wel flink over de brug gekomen moeten worden. In de Engelse media worden bedragen van om en nabij de vijftig miljoen euro plus bonussen genoemd. Dat zou betekenen dat Bayern verlies maakt op De Ligt, aangezien zij initieel 67 miljoen euro voor hem betaalden aan Juventus. De fans van Bayern willen overigens niet dat hij vertrekt: zij startten onlangs een petitie.

De Ligt is momenteel met Oranje actief op het EK. De rechtspoot begint op de bank tijdens de achtste finale tussen Roemenië en Nederland, die om 21.00 begint.