Dit is waarom Koeman naar eigen zeggen voor Bergwijn kiest tegen Roemenië

Ronald Koeman hoopt met Bergwijn meer kans te hebben aan de rechterflank
2 juli om 17:30

Ronald Koeman kiest voor Steven Bergwijn omdat hij goed past in het strijdplan tegen Roemenië. De bondscoach stelt dat de rechtsbuiten goed aan de binnenkant kan spelen om de Roemenen zo 'via de rechterkant kapot te spelen'.

Koeman kondigde voorafgaand aan het duel met Roemenië dat hij de basis van Oranje niet op de schop zou gooien, maar doet dat toch. De bondscoach heeft plaats voor Xavi Simons en Denzel Dumfries, maar ook voor Bergwijn. Dat zijn drie wijzigingen ten opzichte van de laatste interland met Oostenrijk. 

Waarom kiest Koeman dan voor Bergwijn en niet voor Donyell Malen of Jeremie Frimpong? "Omdat we willen dat iemand vanaf rechts wat meer aan de binnenkant speelt. Hij past in het plaatje zodat we hen aan die kant kapot kunnen spelen. We hebben behoefte om iemand aan de binnenkant te laten spelen. Vanuit mijn eerste periode als bondscoach heeft Bergwijn bewezen dat te kunnen."

De laatste dagen klonken ook de geluiden dat Bergwijn in vorm zou zijn op de trainingen van Oranje. Dat bevestigt Koeman tussen neus en lippen door. "Hij is nu veel fitter dan dat hij binnen kwam. We kijken naar wat hij op de training heeft laten zien", aldus de bondscoach, die wel laat doorschemeren dat de aanvaller niet de volle negentig - of meer - minuten zal spelen.