Dit zegt Ronald Koeman over een mogelijke strafschoppenserie tegen Roemenië

Dit zegt Ronald Koeman over een mogelijke strafschoppenserie tegen Roemenië
2 juli om 17:40
Laatste update: 2 juli om 17:49

Dinsdag neemt het Nederlands elftal het in de achtste finale van het EK op tegen Roemenië. Ronald Koeman ging voorafgaand aan het duel bij de NOS in op een  mogelijke strafschoppenserie. 

Koeman heeft met zijn team een week de tijd gehad om zich voor te bereiden op het duel met de Roemenen. In die week heeft de oefenmeester ook getraind op strafschoppen." We hebben de Laatste dagen op penalty’s getraind. Ik heb twaalf mensen in mijn hoofd die een penalty kunnen nemen." Het is volgens Koeman nog afwachten wie van zijn lijst nog op het veld staan op het moment dat strafschoppen de beslissing zullen vormen. "We zullen in ieder geval vijf goede overhouden."

Het is volgens de bondscoach niet ondenkbaar dat hij in de verlenging een wissel zal doorvoeren voor de strafschoppenserie. "Je mag in de verlenging een extra wissel doen, dus dat is een mogelijkheid", aldus Koeman. De voorkeur van de trainer gaat echter toch uit naar een overwinning na 90 minuten en voorkomt daarmee een verlenging en eventuele penalty's. "Liever spelen we geen verlenging, maar uiteindelijk gaat het om doorgaan."