VN Man of the Match: Goudhaan blinkt uit en bezorgt Oranje de kwartfinale

2 juli om 20:10

Het Nederlands elftal is erin geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales van het EK. Cody Gakpo was met een doelpunt en een assist van grote waarde in de 0-3 overwinning op Roemenië. Daarom is de aanvaller is uitgeroepen tot de VN Man of the Match!

Oranje kende een moeizame openingsfase, waarin Roemenië Nederland onder druk hield. Na twintig minuten brak Gakpo de ban voor Oranje door na een dribbel hard op doel te schieten. De keeper had geen antwoord op het schot en zag de bal via de paal tegen de touwen gaan. Het doelpunt was voor Gakpo alweer zijn zesde treffer op een eindtoernooi namens Oranje. Na de treffer van de aanvaller van Liverpool leek Oranje wakker en begon het team van Koeman te voetballen. Het team creeërde veel kansen, maar de 0-2 viel niet voor rust.

In de 83ste minuut viel dan eindelijk wel de bevrijdende 0-2. Gakpo nam de bal op schitterende wijze mee op de achterlijn en passte op Donyell Malen, die de bal alleen nog in het doel moest tikken. Na zijn assist kreeg Gakpo van Koeman een publiekswissel. Vanaf de bank keek hij toe hoe Malen met zijn tweede doelpunt van de avond Oranje op 0-3 zette.