'Ajax heeft nieuwe centrale verdediger op het oog en komt uit bij Juventus'

Ajax wil Daniele Rugani
3 juli om 13:30
Laatste update: 3 juli om 13:46

Ajax heeft gesproken met Daniele Rugani. De verdediger van Juventus heeft nog een contract tot medio 2026 en zou de nieuwe verdedigende versterking moeten worden. Francesco Farioli zou graag een defensieve versterking aan zijn selectie toevoegen.

'Rugani staat in de belangstelling van Ajax', schrijft het Italiaanse sportmedium Sportitalia. 'Bronnen rondom de speler weten ons te melden dat er meer dan interesse is. De eerste gesprekken met de 29-jarige mandekker en diens management hebben al plaatsgevonden.'

De centrale verdediger staat al jarenlang onder contract bij De Oude Dame, maar nu het einde van zijn voetbalcarrière steeds dichterbij komt wil de Italiaan meer aan spelen toekomen. Eerder werd hij door Juventus al verhuurd aan Cagliari en Stade Rennais, maar een echt einde aan zijn dienstverband bij de club lijkt er nu aan te komen.

Woensdag maakte ook Voetbal International bericht van de mogelijke overstap van Rugani naar Amsterdam. Volgens het medium probeert Ajax de verdediger te overtuigen om voor een overstap naar de hoofdstad te kiezen. Volgens Voetbal International heeft de verdediger zeker oren naar een transfer, maar kan een overgang nog wel eens lastig worden. De Italiaan heeft nog een contract tot 2026 bij Juventus, wat betekent dat Ajax een transfersom moet betalen. De Amsterdammers hebben momenteel beperkte financiële middelen en moeten eerst spelers verkopen voordat ze nieuwe aankopen kunnen doen. Juventus is bereid mee te werken aan een vertrek van Rugani, wat in het voordeel van Ajax spreekt.

De 29-jarige heeft nog een contract van twee jaar in Turijn en volgens Transfermarkt.com heeft hij een waarde van vier miljoen euro. Echter is het de vraag hoe lang het gaat duren tot een mogelijke deal. Ajax zal eerst moeten verkopen voor er een inkomende transfer gedaan kan worden. Georges Mikautadze werd officieel verkocht op 1 juli.