Nederlandse kranten: 'Oranje heeft met winst op Roemenië statement afgegeven'

Dit schrijven de Nederlandse kranten over Oranje
3 juli om 06:45

Na de ontluisterende nederlaag tegen Oostenrijk, moest het Nederlands elftal in het achtstefinaleduel met Roemenië een antwoord geven. Oranje wint de wedstrijd gemakkelijk met 3-0. De Nederlandse pers is het erover eens dat Oranje met deze overwinning een stap in de juiste richting heeft gezet, maar er zijn ook kanttekeningen. VoetbalNieuws.nl geeft een overzicht van wat de Nederlandse kranten schrijven.

'Na de ontluisterende nederlaag tegen Oostenrijk moest Oranje in het achtstefinaleduel met Roemenië op het veld met een antwoord komen. En dat gaven de internationals – niet alleen vanwege de klinkende zege (0-3), maar ook met het bij vlagen oogstrelende spel – luid en duidelijk', schrijft De Telegraaf. De krant benadrukt dat het Nederlands elftal niet alleen de overwinning behaalde, maar ook indruk maakte met hun spel.

Het Algemeen Dagblad benadrukt de uitstekende prestaties van het Nederlands elftal, vooral op het middenveld, waar Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders heersten. 'Moeiteloos speelde Oranje door de linies van de tegenstander, volop in beweging, en zonder defensief echt in de problemen te komen.' De krant waarschuwt echter dat de ware test nog moet komen tegen sterkere tegenstanders zoals Turkije, die met veel druk en snelle loopacties voor grotere problemen kunnen zorgen.

Trouw noemt de overwinning van Oranje een wederopstanding na de verliespartij tegen Oostenrijk, met Cody Gakpo als absolute uitblinker. 'De handen van Ronald Koeman gingen de lucht in, al had hij er ook in mogen knijpen als bedankje richting Cody Gakpo', schrijft Trouw. Ondanks de zege blijven er nog vraagstukken voor Koeman, zoals de positie van rechtsbuiten en het rendement van het team. 'Hoe dieper ploegen in het toernooi komen, hoe belangrijker rendement wordt', aldus de krant.

Nederland kan zich opmaken voor de kwartfinale in Berlijn, waar het zal spelen tegen Turkije. Het spel biedt perspectief voor een onvergetelijk toernooi, mits Oranje het huidige niveau kan vasthouden en de zwakke punten weet te verbeteren.