Opvallend: Ajax geeft speler toestemming om naar Olympische Spelen te gaan

Deze Ajax-speler zal naar de Olympische spelen gaan
3 juli om 08:36
Laatste update: 3 juli om 08:42

Gerónimo Rulli zal met Argentinië O23 deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs, zo meldt Diario Uno. Het toernooi vindt plaats van 26 juli tot 11 augustus, en de ervaren Ajax-doelman vervangt Emiliano Martinez, die geen toestemming kreeg van Aston Villa om mee te gaan. VoetbalNieuws.nl legt het je uit.

Oorspronkelijk was Martinez de beoogde doelman, maar Aston Villa wil hem thuis houden voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hierdoor krijgt Rulli de kans om zijn land te vertegenwoordigen. Bij Ajax begon Rulli als eerste keeper, maar door een schouderblessure verloor hij zijn plek. Jay Gorter en later Diant Ramaj vervingen hem, totdat ook Ramaj geblesseerd raakte. Hierdoor stond Rulli de laatste zes competitiewedstrijden weer onder de lat en kreeg hij twaalf doelpunten tegen.

Ajax heeft de 32-jarige Rulli wel toestemming gegeven om aan de Olympische Spelen deel te nemen. Hierdoor kan Javier Mascherano, de trainer van Argentinië O23, rekenen op zijn ervaring. Naast Rulli reizen ook Julián Álvarez en Nicolás Otamendi mee als dispensatiespelers.