Bosz geeft uitleg: hierdoor houdt PSV spelers weg van Olympische Spelen

Bosz laat PSV-spelers niet deelnemen aan de Olympische Spelen
3 juli om 09:30

Peter Bosz heeft toegelicht waarom Ismael Saibari, Malik Tillman en Ricardo Pepi niet naar de Olympische Spelen mogen. Volgens de trainer is het belang van PSV doorslaggevend, omdat de spelers onder contract staan bij de club, zo meldt hij bij de NOSVoetbalNieuws.nl zet zijn belangrijkste uitspraken voor je op een rij.

"Als ze naar de Spelen hadden gewild, hadden ze maar een andere sport moeten doen," aldus Bosz tegenover de NOS. PSV is niet verplicht om spelers af te staan voor het Olympisch toernooi. Waar Ajax wel Gerónimo Rulli laat deelnemen, blijven Saibari, Tillman en Pepi bij PSV.

Bosz begrijpt dat het trio graag mee wilde doen, maar de keuze was snel gemaakt. "Ik snap dat deze jongens graag willen, maar ik vind niet dat we ze voor twee toernooien moeten afstaan. Het gaat dan enerzijds om de fitheid van de spelers, maar aan de andere kant staan ze ook gewoon bij ons op de loonlijst." Tillman en Pepi deden al mee aan de Copa América.

Bosz benadrukt dat het belangrijkste doel voor PSV dit seizoen is om de Eredivisie-titel te prolongeren. "Kampioen blijven is een hele uitdaging. Afgelopen seizoen waren wij de ploeg die aan het jagen was op een prijs, maar komend seizoen zal er vooral op ons gejaagd worden. Het succes van ons gaat mede bepaald worden door hoe hongerig wij zijn komend jaar."

PSV maakt gebruik van het feit dat clubs niet verplicht zijn hun spelers af te staan voor de Olympische Spelen. Volgens Bosz heeft het besluit niets te maken met het niet gunnen van de ervaring aan zijn spelers. "Ik gun het ze zeker wel, maar PSV is nu belangrijker."