Wie is Geneugelijk, de nieuwe doelman van Feyenoord die overkomt van Excelsior?

Wie is Geneugelijk, de nieuwe doelman van Feyenoord die overkomt van Excelsior?
3 juli om 12:15

Ivar Geneugelijk maakt een transfer binnen Rotterdam. De doelman tekent bij Feyenoord en komt over van stadsgenoot Excelsior. Wie is deze doelman, die volgend jaar in de beloftenlploeg zal keepen? VoetbalNieuws.nl stelt de keeper aan je voor.

Geneugelijk is geboren op 20 januari 2005. De 19-jarige doelman begon zijn voetbalcarrière bij VV Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel, waarna hij enkele jaren in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam doorbracht. Na zijn tijd bij Sparta maakte hij de overstap naar stadsgenoot Excelsior Rotterdam, waar hij in alle hoogste jeugdteams speelde. Met een lengte van 1,85 meter en een voorkeur voor zijn rechtervoet, brengt hij nu zijn talent naar de Feyenoord Academy.

Geneugelijk heeft een overeenkomst getekend met Feyenoord tot medio 2025, met een optie op nog een jaar. Op de clubwebsite van Feyenoord uitte de talentvolle doelman zijn trots: ''Ik ben erg trots dat ik me vanaf nu officieel speler van Feyenoord mag noemen. De afgelopen seizoenen heb ik alles aangegrepen om een betere keeper te worden en het is super mooi dat dit tot deze stap heeft geleid. Ik hoop in de topsportomgeving van de Feyenoord Academy een volgende stap te kunnen maken.''

Carrière en prestaties


Geneugelijk begon zijn carrière bij VV Spirit, waarna hij naar Sparta Rotterdam ging. Zijn ontwikkeling zette hij voort bij Excelsior Rotterdam, waar hij uiteindelijk in de hoogste jeugdteams speelde. In het seizoen 2023-2024 maakte hij de overstap van Excelsior Onder 18 naar Excelsior Onder 21. Sinds 3 juli is hij onderdeel van Feyenoord Onder 21.

Gedurende zijn tijd bij Excelsior heeft Geneugelijk laten zien een betrouwbare doelman te zijn, wat blijkt uit zijn statistieken: in totaal speelde hij 54 wedstrijden waarin hij 15 keer de nul wist te houden. Deze prestaties hebben hem in de kijker gespeeld bij Feyenoord, waar hij nu zijn volgende carrièrestap zal maken. Feyenoord zal na Sparta en Excelsior de derde Rotterdamse club worden waar Geneugelijk onder contract staat. 

Lees meer over:

Deel via