Deze (oud-) Eredivisiespelers treft Oranje in de kwartfinale tegen Turkije

Deze (oud-) Eredivisiespelers treft Oranje in de kwartfinale tegen Turkije
3 juli om 14:10

Oranje treft zaterdag Turkije in de kwartfinale van het EK. Bij de Turken zien we een aantal spelers met een geschiedenis in de Eredivisie. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke spelers die actief zijn of waren in de Eredivisie zaterdag tegen Nederland zullen spelen. 

Eredivisiespelers bij Turkije

In de selectie van Turkije is één speler te vinden die momenteel actief is in de Eredivisie. Ahmetcan Kaplan zette in de zomer van 2022 zijn handtekening onder een overeenkomst met Ajax. De Turkse verdediger werd voor ruim negen miljoen euro gekocht van Trabzonspor. Ondanks een moeizame start in Amsterdam heeft de verdediger afgelopen seizoen een prima indruk achtergelaten. Tot dusver maakte Kaplan nog geen minuten voor de Turkse ploeg dit toernooi. 


Oud-Eredivisiespelers bij Turkije

Bij de Turken zien we twee oude bekenden. Ferdi Kadioglu maakte op jonge leeftijd indruk in het shirt van NEC en wist daarmee een toptransfer naar Fenerbahçe te bewerkstelligen. De speler had zomaar voor Oranje kunnen uitkomen, omdat hij daar zijn jeugdinterlands voor speelde. Kadioglu koos echter om voor het land waar zijn vader gebroren is uit te komen. De vleugelspeler is bij Turkije onomstreden en speelde in alle vier de wedstrijden voor Turkije. 

Orkun Kokcü werd als aanvoerder kampioen met Feyenoord. De Turk maakte vervolgens een transfer naar Benfica, waarmee hij de duurste uitgaande transfer ooi werd voor de Rotterdammers. Tegen Oranje zien Kokcü echter niet. De middenvelder kreeg in de achtste finale tegen Oostenrijk een gele kaart. Het was de tweede kaart dit toernooi voor de voormalig Feyenoorder, waardoor hij het duel met Nederland aan zich voorbij moet laten gaan.