'Mogelijke komst Rugani slecht nieuws voor de toekomst van Sutalo bij Ajax'

'Mogelijke komst Rugani slecht nieuws voor de toekomst van Sutalo bij Ajax'
3 juli om 14:19

Ajax wil Daniele Rugani binnenhalen, wat betekent dat de club weinig toekomst meer ziet in Josip Sutalo. De Kroatische verdediger heeft echter geen plannen om te vertrekken, meldt Voetbal International.

Ajax betaalde vorig jaar twintig miljoen euro voor Sutalo, maar hij wist geen indruk te maken in de Johan Cruijff Arena. De club wil hem nu verkopen. Sutalo zelf wil onder Francesco Farioli revanche nemen voor zijn teleurstellende debuutseizoen.

Ajax beseft dat het waarschijnlijk geen winst zal maken op Sutalo. Het is zelfs twijfelachtig of het aankoopbedrag van 21 miljoen wordt terugverdiend. Ondanks zijn teleurstellende EK is er nog steeds interesse in Sutalo, vooral vanuit Italië.

Ondertussen hoeft landgenoot Jakov Medic niet per se weg. Hij maakt een goede indruk op Farioli, maar komt niet in aanmerking voor een basisplaats. Medic staat wel open voor een transfer.

In de zoektocht naar defensieve versterking heeft Ajax Daniele Rugani op het oog. De 29-jarige verdediger van Juventus kan stabiliteit brengen in de verdediging van Ajax. Zijn komst benadrukt de onzekerheid over Sutalo's toekomst bij de club.

Rugani wordt gezien als een belangrijke aanwinst vanwege zijn ervaring en kwaliteiten. Ajax hoopt dat hij de defensieve problemen kan oplossen en de nodige rust kan brengen in de achterhoede. Sutalo's positie bij Ajax blijft onzeker, vooral omdat hij niet voldeed aan de verwachtingen en de communicatie op het veld een probleem was.

Ajax werkt hard om een nieuwe club voor Sutalo te vinden en hoopt met de opbrengst meerdere posities te versterken. Medic blijft vooralsnog bij de club, maar staat open voor nieuwe mogelijkheden.