Franke neemt voorbeeld aan andere Eredivisieclub bij overname Vitesse

Franke neemt voorbeeld aan andere Eredivisieclub bij overname Vitesse

3 juli om 14:55

Guus Franke wil Vitesse terug naar de Eredivisie helpen, maar er is nog veel werk te doen voor de ondernemer in Arnhem. De ondernemer werd twee weken geleden benaderd voor een overname van Vitesse. Met schuldeiser Coley Parry heeft hij nu een akkoord bereikt en de benodigde documenten zijn bij de KNVB ingediend.

Franke vertelt aan Quote dat hij verrast was door het verzoek van Boudewijn Sanders, een Arnhemse oliemiljonair en Vitesse-fan. Franke ging direct aan de slag met zijn bedrijf Axiom Partners. "Om de club terug naar de fans te brengen, dat is een waanzinnig mooi project," aldus Franke. Hij wil Vitesse weer gezond maken en de club terugbrengen naar de Eredivisie.

Als voorbeeld noemt Franke FC Twente, dat in 2016 bijna zijn proflicentie kwijtraakte door financieel wanbeleid. "Zij zaten in een vergelijkbare situatie, maar zijn nu een gezonde club",  zegt Franke. Hij wil niet zeggen hoeveel geld hij in Vitesse gaat steken, maar investeert zowel uit eigen zak als uit het fonds van Axiom.

Vastgoedmiljonair Michael van de Kuit betwijfelt Franke's financiële kracht. "We gaan zien of Guus met zijn ego heeft gekocht of met harde cash. Mijn voorspelling: met zijn ego," zegt Van de Kuit, die zelf ook in de race was om eigenaar te worden.

Oliemiljonair Sanders, die de introductie maakte, is niet financieel betrokken bij de overname. Investeerder Eric Burnik noemt Franke in het blad een 'pitbull' in de financiële wereld. "Hij heeft serieuze middelen," aldus Burnik.