'Juventus is bezig met formeel bod: Nederlander kan stap snel maken'

Juventus bezig met formeel bod voor Teun Koopmeiners
3 juli om 21:25

Juventus is bezig met een formeel bod richting Atalanta te sturen voor de diensten van Teun Koopmeiners. De interesse hangt al langer in de lucht, maar De Oude Dame lijkt er nu echt werk van te maken. Koopmeiners heeft nog een contract tot medio 2027.

Juventus bereidt de opening van hun formele voorstel aan Atalanta voor Teun Koopmeiners voor', weet transfergoeroe Fabrizio Romano te melden in een laatste update. 'Koopmeiners wil Juventus, dat sinds februari graag wil verhuizen en openstaat voor een nieuw hoofdstuk. Geen problemen op persoonlijke voorwaarden. Het Juve-plan blijft Douglas Luiz, Khéphren Thuram, Teun Koopmeiners.'

Daarmee probeert Juventus door te drukken, want eerder werd Douglas Luiz al aangetrokken vanuit Engeland. In een ruildeal kwam de Braziliaan over vanuit Aston Villa en verschillende andere spelers maakte de stap terug. Wat voor soort deal er mogelijk komt voor Koopmeiners is nog onduidelijk. Er lijken nog geen gesprekken plaats te hebben gevonden tussen Juventus en Atalanta.

Het contract van Koopmeiners loopt dus nog tot medio 2027. Het is al langer bekend dat hij in de komende transferzomer een stap wil maken, maar het prijskaartje wat Atalanta verlangt is groot. Transfermarkt.com schat zijn waarde rond de vijftig miljoen. Koopmeiners miste het EK door een opgelopen blessure voor het oefeninterland met Canada.