Ajax wil Nuno Tavares

'Ajax blijft zoeken naar verdedigende versterkingen en komt uit bij Arsenal'

3 juli om 21:40

Ajax blijft verder zoeken naar verdedigende versterkingen en is mogelijk uitgekomen bij Arsenal. Linkachter Nuno Tavares zal mogelijk de volgende speler zijn die op weg is naar Amsterdam. Afgelopen seizoen werd de Portugees verhuurd.

'Ajax overweegt een transfer voor Arsenal-linksback Nuno Tavares', schrijft Sky Sports in hun liveblog rondom transfergeruchten van Arsenal. 'De voormalig international van Portugal U21 is teruggekeerd naar The Emirates, nadat hij vorig seizoen uitgeleend was aan Nottingham Forest. Tavares kwam drie jaar geleden over van Benfica naar Arsenal, maar speelde slechts 28 wedstrijden voor de Gunners.'

Het is nog onduidelijk of het over een definitieve transfer, of een huurtransfer zou gaan. In Amsterdam heeft Francesco Farioli momenteel de beschikking over Youri Baas en Owen Wijndal. Van de laatstgenoemde is bekend dat Ajax hem liever ziet vertrekken dan blijven. Voor Baas wezen de Amsterdammers nog een transfervoorstel af.

Afgelopen seizoen was niet de eerste keer dat The Gunners voor even Tavares uitzwaaide. Hij kwam dus over vanuit Portugal, maar werd vervolgens verhuurd aan Olympique Marseille en dus Nottingham Forest. Bij Forrest kwam hij twaalf keer in actie, terwijl zijn teller in het shirt van Arsenal op 28 staat.