Zorgen voor Koeman: achter deze namen staat een vraagteken voor deelname tegen Tur

Zorgen voor Koeman: achter deze namen staat een vraagteken voor deelname tegen Turkije

4 juli om 08:21

Het Nederlands elftal neemt het zaterdag op tegen Turkije. De selectie van Ronald Koeman is grotendeels fit, maar VoetbalNieuws neemt de twijfelgevallen met je door.

Het Nederlands elftal kende in aanloop naar het toernooi meerdere blessures. Zo reisden Frenkie de Jong, Marten de Roon en Teun Koopmeiners niet af naar Duitsland en ook tijdens het EK waren er zorgen. In aanloop naar het duel met Turkije staan er achter enkele namen vraagtekens.

Welke spelers hebben lichte blessures bij Oranje?

Steven Bergwijn begon tegen Roemenië, tegen ieders verwachting in, in de basis. De negentig minuten maakte de aanvaller echter niet vol. In de rust bleef Bergwijn achter in de kleedkamer nadat hij vlak voor rust een blessure op liep. De aanvaller trainde woensdag al wel weer mee, maar heeft lichte klachten overgehouden aan het duel.

Datzelfde geld voor Jerdy Schouten en Nathan Aké. Beide spelers werden vroegtijdig gewisseld en hebben last van wisselende kwetsuren. Aké werd eerder ook al tegen Oostenrijk vroegtijdig gewisseld. De verdediger heeft last van zijn rechterhamstring en liet onlangs al een scan maken.

Matthijs de Ligt is ook niet 100 procent fit. De verdediger speelde nog geen minuut op het EL, maar trainde een dag na de ontmoeting met Roemenië apart. De mandekker van Bayern München deed wat loopoefeningen los van de groep.