Southgate geeft update over blessures Shaw en Bellingham voor duel met Slowakije

Southgate geeft update over blessures Shaw en Bellingham voor duel met Slowakije

29 juni om 21:55
Laatste update: 29 juni om 21:47

Engeland maakt zich op voor de achtste finale van het EK 2024 tegen Slowakije, maar bondscoach Gareth Southgate heeft te kampen met enkele personele problemen binnen zijn selectie. Luke Shaw is nog steeds niet fit genoeg om te starten, terwijl er ook zorgen blijven over de vorm van sterspeler Jude Bellingham.

Southgate bevestigde dat Shaw, die bij Manchester United speelt, nog steeds niet klaar is om in de basis te beginnen. Shaw heeft tot nu toe alleen op de bank gezeten tijdens de groepsfase, waarbij Kieran Trippier zijn positie op linksback heeft overgenomen. In de laatste groepswedstrijd tegen Slovenië moest zelfs Kyle Walker tijdelijk op linksback spelen.

"Luke Shaw is niet beschikbaar om te starten, maar de rest van de spelers is fit. We zullen overleggen met het medische team om te zien of hij een rol kan spelen", zei Southgate. "We bevinden ons in een andere mentale toestand. Knock-outvoetbal is gevaarlijk en iedere tegenstander kan het je moeilijk maken. We proberen iets uitzonderlijks te bereiken."

Wat betreft Jude Bellingham, blijft Southgate vertrouwen houden in de middenvelder van Real Madrid, ondanks zijn wisselvallige prestaties dit toernooi. Bellingham kampte eerder dit seizoen met een enkelblessure en heeft tot dusver moeite gehad om zijn stempel te drukken bij de Engelse ploeg. 

"Jude miste aan het einde van het seizoen een periode vanwege een enkelblessure, dus hij zal hebben geprofiteerd van de wedstrijden die hij heeft gespeeld", aldus de bondscoach. "Frisheid kan een verschil maken in de laatste fase van de wedstrijd, maar ik maak me geen zorgen over de toestand van Jude. Dat hij nog maar 21 jaar is, is een herinnering van hoe goed hij al is en hoe goed hij omgaat met de verwachtingen. Zijn wereld is anders dan die van de meeste 21-jarigen."

Engeland neemt het zondag om 18.00 uur op tegen Slowakije in de achtste finale. De winnaar gaat door naar de kwartfinale, waarin het Zwitserland zal treffen.