Bilbao lijkt met voorzichtige hint voor te sorteren op transfer Nico Williams

Bilbao lijkt met voorzichtige hint voor te sorteren op transfer Nico Williams

10 juli om 13:57

De kans dat Nico Williams naar FC Barcelona gaat, lijkt steeds groter te worden. Spelers als Lamine Yamal en Pedri hebben openlijk hun wens uitgesproken dat Williams naar Barça komt. Ook voorzitter Joan Laporta heeft aangegeven dat de aanvaller van La Roja een speler is die hij graag naar de club zou willen halen, maar een nieuw detail versterkt de geruchten.

Eerder werd al bekend dat Barcelona ondanks de penibele financië situatie de ruimte heeft om Williams te contracteren. Athletic Club heeft nu echter de nieuwe teamkleding gepresenteerd en opvallend genoeg ontbreekt Nico Williams op de foto's. Andere internationals zoals Unai Simón en Vivian, die ook meedoen aan het EK, zijn wel te zien in de nieuwe outfit.

Gorka Guruzeta, Unai Simón, Dani Vivian en Iñaki Williams zijn de spelers die door Athletic zijn gekozen om de nieuwe trui te promoten. Het is verrassend dat Nico Williams, een van hun sterspelers, niet is gebruikt om de nieuwe trui te promoten, terwijl zijn broer Iñaki dat wel is. De sportief directeur van Barça, Deco, heeft dinsdag de wedstrijd Spanje - Frankrijk bijgewoond. Hij volgde volgens Mundo Deportivo niet alleen de prestaties van Lamine Yamal en Ferran Torres, maar ook die van Nico Williams.

Tot nu toe is Athletic altijd zeer stellig geweest over een mogelijke transfer van Nico Williams. De club die hem wil hebben, moet in één keer de volledige afkoopsom van 58 miljoen euro betalen. Na de EK-finale van komende zondag kan de toekomst van Nico Williams duidelijker worden. Barça lijkt in ieder geval een streepje voor te hebben.