Manchester United en Bologna zijn akkoord over Joshua Zirkzee, aldus Romano

'United akkoord met Bologna over Zirkzee: club betaalt hoger bedrag dan clausule'

11 juli om 17:02

Manchester United en Bologna hebben een akkoord bereikt over de transfer van Joshua Zirkzee, zo meldt Fabrizio Romano. De club van Erik ten Hag gaat meer betalen dan de aanvankelijke clausule van veertig miljoen euro die in het contract van de Oranje-international stond.

Dat Zirkzee en Manchester United al persoonlijk akkoord waren, was bekend. Het was nu wachten op een handdruk tussen de clubs. Die is er volgens de Italiaanse transferexpert gekomen. United zal meer betalen dan de veertig miljoen die in het contract van Zirkzee stond, maar wel verdeeld over drie jaar.

Zirkzee gaat op Old Trafford een contract voor vijf seizoenen tekenen. Daarmee is United nog niet klaar wat betreft het aantrekken van Nederlanders. Ook de transfer van Matthijs de Ligt moet spoedig rondkomen, zo melden diverse toonaangevende media.

Het zijn mooie weken voor Zirkzee. Buiten het misgrijpen van de finale met Oranje, maakte hij wel zijn debuut op het EK. Dat deed de spits in de kwartfinale van het toernooi tegen Turkije. Ook in de halve finale tegen Engeland mocht Zirkzee even invallen.