De KNVB heeft in een persbericht laten weten dat Vitesse weer uitstel krijgt

Vitesse nog steeds niet zeker van redding: KNVB geeft club nog een keer uitstel

12 juli om 10:26
Laatste update: 12 juli om 10:39

Vitesse is nog steeds niet zeker van zijn voortbestaan. De Arnhemmers krijgen nog een keer uitstel om orde op zaken te stellen, zo blijkt uit een persbericht van de KNVB.

Vitesse zou deze of volgende week te horen krijgen wat de KNVB van de situatie rondom de club vindt en dat is nu gebeurd. Alle seinen staan nog niet op groen voor de Arnhemmers, die nog geen sluitende begroting, bankrekening en accountant kunnen overleggen. Investeerder Guus Franke stelde onlangs dat 'alles was opgelost', maar dat is dus niet het geval.

Wel laat de KNVB een positief geluid horen. De organisatie stelt dat er 'positieve ontwikkelingen binnen de club hebben plaatsgevonden de afgelopen periode'. Uiterlijk op maandag 22 juli zal er een definitief besluit genomen worden over het behoud van de proflicentie door Vitesse. Dat heeft de club nodig om een faillissement af te wenden.

Tussen alle ruis door is de selectie van Vitesse gewoon bezig aan de voorbereiding. Op zaterdag 13 juli staat er een oefenwedstrijd tegen PAOK Saloniki op de planning.