Vermoedelijke opstelling Oranje Leeuwinnen: Jonker introduceert nieuwe gezichten

Vermoedelijke opstelling Oranje Leeuwinnen tegen Italië in de EK kwalificatie
12 juli om 16:40
Laatste update: 12 juli om 16:50

De Oranje Leeuwinnen staan voor een cruciale wedstrijd tegen Italië in de kwalificatiereeks voor het EK 2024. Na de teleurstellende 2-0 nederlaag in april zijn de Nederlandse vrouwen gebrand op revanche. Bondscoach Andries Jonker moet echter opnieuw puzzelen door een reeks blessures en het afzwaaien van Lieke Martens als international. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van de Oranje Leeuwinnen met je door!

Vermoedelijke opstelling Oranje Leeuwinnen

Met de afwezigheid van sleutelspelers zoals Danielle van de Donk, Lineth Beerensteyn, Sherida Spitse en Vivianne Miedema, zal Jonker een beroep moeten doen op zijn bredere selectie. De debutanten Chanté-Mary Dompig en Chimera Ripa lijken een prominente rol te gaan spelen. In het doel zal waarschijnlijk Jacintha Weimar beginnen, gezien haar ervaring en recente vorm.

De defensie wordt naar verwachting gevormd door Lynn Wilms, Dominique Janssen, Veerle Buurman en Kerstin Casparij. Op het middenveld zal Jackie Groenen de lijnen uitzetten, bijgestaan door Wieke Kaptein en Jill Baijings, die hun posities hebben verstevigd door de blessures van anderen.

In de aanval lijken Esmee Brugts en Chasity Grant de vleugels te bemannen, terwijl Renate Jansen in de spits start. Dit is een formatie die snelheid en creativiteit combineert, wat cruciaal zal zijn tegen een solide Italiaanse defensie.

Vermoedelijke opstelling Oranje Leeuwinnen: Weimar; Wilms, Janssen, Buurman, Casparij; Kaptein, Groenen, Baijings; Grant, Jansen, Brugts.

De wedstrijd tegen Italië begint vrijdag om 20.45 uur en is live te volgen op NPO 3. De voorbeschouwing start om 20.25 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in Sittard, waar de Oranje Leeuwinnen hopen hun verlies eerder dit jaar recht te zetten.