Liverpool-speler laat zich uit over de

Liverpool-speler laat zich uit over de "intense" trainingsmethoden van Arne Slot

12 juli om 17:00

Konstantinos Tsimikas heeft in een interview met het clubkanaal van Liverpool een eerste inkijkje gegeven in de trainingsmethoden van de nieuwe trainer Arne Slot. De Griek beschrijft de sessies als "intens" en prijst de frisse aanpak van de Nederlandse coach.

Tsimikas, die deze zomer geen interlandverplichtingen had, genoot van bijna twee maanden vakantie. Hij kon zich niet herinneren wanneer hij voor het laatst zeven weken vrij had gehad om gewoon te ontspannen op het strand. Nu het seizoen weer begint, zijn die dagen voor de verdediger echter voorbij.

"Het was heel goed, behoorlijk intens. Ik denk dat alle jongens elke dag hun best doen,” aldus Tsimikas. "Hij (Slot) heeft hele goede ideeën en we werken heel hard om te begrijpen hoe hij wil dat we spelen." De linkerverdediger is benieuwd naar de reacties van het team in wedstrijden na vele trainingssessies onder Slot.

Slot, die Jurgen Klopp vervangt, staat bekend om zijn moderne speelstijl en heeft al merkbare veranderingen doorgevoerd, zoals het vervangen van de lactaattest door een zes-minuten looptest. De trainingen bevatten ook nieuwe warming-up oefeningen, zoals schaduwboksen en tikkertje. Slot heeft aangegeven dat de spelers niet dezelfde oefeningen krijgen als onder Klopp. De trainer voegt zijn eigen elementen toe.

Liverpool reist later deze maand naar de VS voor drie vriendschappelijke wedstrijden, maar zal daarvoor nog een aantal besloten wedstrijden spelen op het AXA Trainingscentrum. Tsimikas kijkt ernaar uit om te zien hoe de veranderingen in de trainingen zich vertalen naar het veld.