Voorzitter Bilbao hekelt handelswijze FC Barcelona: "Respect is de basis"

Voorzitter Bilbao hekelt handelswijze FC Barcelona:
12 juli om 17:20

Athletic Bilbao-voorzitter Jon Uriarte heeft zijn ongenoegen geuit over de geruchten rondom Nico Williams. Hij bekritiseert zowel de Spaanse voetbalbond als Barcelona voor hun rol in de speculaties.

Williams, een van de uitblinkers van het EK, wordt gelinkt aan Chelsea, Arsenal en Barcelona. Volgens Joan Laporta is Barça financieel in staat om Williams aan te trekken. Dit zorgt voor afleiding bij de 21-jarige aanvaller, aldus Uriarte. Tijdens een persconferentie stelde hij: "De afgelopen weken is Nico gebombardeerd met ongecontroleerde vragen over zijn toekomst, ondanks dat hij bij de Spaanse ploeg zit voor het EK. Wij vinden dat de bond Nico onvoldoende beschermd heeft."

Uriarte hekelde ook de benadering van Laporta en Barcelona: "Respect tussen alle partijen in het voetbal is de basis. Bij Athletic proberen wij geen spelers met contracten bij andere clubs binnen te halen door publieke druk op ze uit te oefenen."

Athletic Bilbao is trots op hun project en heeft onlangs verschillende spelers langdurig vastgelegd, waaronder Unai Simón en Dani Vivian. Uriarte benadrukte dat de club in staat is om talentvolle spelers als Nico Williams te behouden, zowel financieel als sportief. "Wij hebben een aantrekkelijk en winnend project voor onze spelers en trainer," voegde Uriarte toe.