Waar en hoe laat wordt Noorwegen - Nederland (v) in de EK-kwalificatie uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt Noorwegen - Nederland (v) in de EK-kwalificatie uitgezonden
16 juli om 18:00
Laatste update: 16 juli om 18:00

De Nederlandse vrouwen sluiten de kwalificatie voor het EK af met een uitduel tegen Noorwegen. Een overwinning is niet alleen nodig om het EK te halen, maar kan ook helpen om weer in de top 10 van de wereldranglijst te komen. Waar kun je deze wedstrijd kijken? VoetbalNieuws.nl dient als je tv-gids!

Na de thuiswedstrijd tegen Italië wacht voor de Nederlandse vrouwen het laatste duel van deze kwalificatiecyclus: een uitwedstrijd tegen Noorwegen. In april was Oranje met 1-0 te sterk voor de Scandinavische ploeg. Met een overwinning doet Nederland goede zaken richting het EK én voor de positie op de wereldranglijst. In juni viel de ploeg van Andries Jonker voor het eerst sinds 2017 buiten de mondiale top 10. 

Live Noorwegen - Oranje Leeuwinnen kijken

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Noorwegen en Nederland zie je op dinsdag 16 juli vanaf 19:00 uur op NPO1. De Oranje Leeuwinnen spelen 16 juli in en tegen Noorwegen de laatste kwalificatiewedstrijd voor het EK dat in 2025 plaatsvindt in Zwitserland. De Oranje Leeuwinnen zijn ingedeeld in een poule met Noorwegen, Italië en Finland. De twee beste landen plaatsen zich rechtstreeks voor het EK, voor de nummers 3 en 4 volgt een herkansing.

VoetbalNieuws.nl doet tevens verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.