Oud-prof Evra veroordeeld: hierdoor moet de voormalig internationaal de bak in

Oud-prof Evra veroordeeld: hierdoor moet de voormalig internationaal de bak in

12 juli om 21:18

Oud-prof Patrice Evra is veroordeeld door de rechtbank in Parijs. De Fransman moet de bak in en VoetbalNieuws vertelt je waarvoor en hoe lang.

Evra speelde tijdens zijn hoogtijdagen bij onder meer Manchester United en Juventus. In het Franse nationale elftal kwam de verdediger ook 81 maal in actie, maar sinds zijn voetbalpensioen in 2019 is de Fransman voornamelijk te zien als analist.

Waarvoor is Evra veroordeeld?

De rechtbank van Parijs besloot Evra te veroordelen tot een gevangenschap van twaalf maanden en dat heeft alles te maken met zijn gezinssituatie. De Fransman zou namelijk zijn gezin in de steek hebben gelaten. Evra en zijn ex-vrouw gingen jaren geleden al uit elkaar, maar de 43-jarige oud-prof heeft nog een flinke rekening aan achterstallige alimentatie open staan. Naar verluidt zou het gaan om bijna 900.000 euro.

Evra kreeg van de rechtbank twaalf maanden, met voorwaardelijke proeftijd en voorlopige executie, te horen. Zelf ontkent de Fransoos. "De feiten worden betwist. De heer Evra heeft beroep aangetekend", zo vertelt zijn advocaat Jérôme Boursican.