Dit vertelt Ten Hag over Oranje op het EK en de komst van twee Nederlanders bij Un

Dit vertelt Ten Hag over Oranje op het EK en de komst van twee Nederlanders bij United

12 juli om 22:02
Laatste update: 12 juli om 21:54

Erik ten Hag heeft genoten van het Nederlands elftal op het EK. De Nederlander baalde van de uitschakeling en VoetbalNieuws vertelt je wat de manager heeft te zeggen over Oranje en de komst van Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee.

Ten Hag begon deze week aan zijn tweede seizoen bij United. De oefenmeester keek samen met zijn nieuwe assistenten René Hake en Ruud van Nistelrooij naar de wedstrijd tussen Oranje en Engeland en baalt van de uitschakeling. Wel zal de Nederlander twee landgenoten spoedig verwelkomen.

Wat zegt Ten Hag over Oranje en de mogelijke komst van twee landgenoten?

Ten Hag heeft genoten van het Nederlands elftal. "De finale had natuurlijk gekund, maar als je een beetje uitzoomt, was dit denk ik een goede, reële afspiegeling. Achterin heb je echt kwaliteit, ook in de breedte. De keeper, Bart Verbruggen: echt geweldig. Maar om het EK te winnen heb je eigenlijk in alle linies topkwaliteit nodig", vertelt de manager in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Met name van Xavi Simons heeft de Nederlander genoten. "De drive die hij heeft, de passie waarmee hij ballen verovert en situaties herkent: top. Zijn enorme drive ook. Dat is bijna on-Nederlands. Daarin zie je volgens mij terug dat hij in het buitenland is opgeleid. Hij heeft een haast Zuid-Europese verbetenheid in zijn spel."

Volgens het AD meldde Joshua Zirkzee zich vrijdag al op het trainingscomplex om kennis te maken met zijn nieuwe manager. De komst van De Ligt hangt ook in de lucht, maar daar is de transfer nog niet in kannen en kruiken. Zelf laat Ten Hag nog weinig los. "Het is nog niet zover, maar het spreekt voor zich dat ik hoop dat de club hem kan halen."