Oranje Leeuwinnen spelen gelijk tegen Italië: plaatsing voor het EK nog niet zeker

Oranje Leeuwinnen spelen gelijk tegen Italië: plaatsing voor het EK nog niet zeker

12 juli om 22:39
Laatste update: 12 juli om 22:42

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdagavond in de EK-kwalificatiereeks met 0-0 gelijk gespeeld tegen Italië. Hierdoor is plaatsing voor het EK in Zwitserland nog geen zekerheid. Dinsdag wacht tegen Noorwegen een herkansing.

In de eerste helft was het zoeken. Oranje ging goed van start, maar in de eindfase ging het steeds mis. Een schot op doel liet namelijk erg lang op zich wachten en de Italiaanse defensie gaf weinig weg. Nederland probeerde het meermaals, maar onder meer kansen van Vivianne Miedema en Lineth Beerensteyn misten het doel. Italië schakelde vaak snel om en wist de grootste kansen te creëren. Miedema haalden namelijk na een half uur een bal van de lijn bij een Italiaanse inzet en enkele minuten eerder was Valentina Giancinti ook al dicht bij de 0-1.

In de tweede helft kwam Miedema beter in het spel. De aanvalster van Oranje schoot na ruim een uur op de kruising, maar vond het net dus niet. Haar inzet spatte uiteen, maar Oranje werd beter. Een harde uithaal van Sherida Spitse even later werd gestopt door doelverdedigster Laura Guiliani. In de slotfase ging Nederland nog op zoek, maar de overwinning kwam er niet. Wel pakte invalster Agnese Bonfantini nog een rode kaart. Plaatsing voor het EK is nu nog niet zeker, maar als er dinsdag een punt wordt gepakt tegen Noorwegen, is er reden voor een feestje.