'Traoré tekent komende week contract bij Ajax: transfer Namli ketste af'

'Traoré tekent komende week contract bij Ajax: transfer Namli ketste af'

13 juli om 12:07

Ajax hoopt komende week de transfer van Bertrand Traoré volledig af te ronden. Naast de rechtsbuiten had ook Younes Namli over moeten komen, maar die transfer ketste af, meldt Voetbal International.

Traoré zal zich komende week speler van Ajax mogen noemen. De buitenspeler zal een contract tot 2029 gaan tekenen. De laatste plooien moeten nog worden gladgestreken voordat de rechtsbuiten in Amsterdam aan de slag kan gaan. Eerder kwam de speler uit Burkina Faso al uit voor de Ajacieden, maar dat werd geen succes. De aanvaller is transfervrij en daarom een goedkope optie voor Ajax.

Naast Traoré moet er nog een aanvaller naar Amsterdam komen. Er werd gesproken met Namli, maar volgens VI ketste die transfer af. De Amsterdammers kozen er voor om niet door te pakken en de prioriteit te leggen bij andere aanwinsten. Naast Namli werd er ook gekeken naar Omari Hutchinson en Oguz Aydin. De komende weken moet blijken of de Amsterdammers financieel de middelen hebben om nog een rechtsbuiten aan te trekken.