'Bergwijn-exit aanstaande: Saudische ploegen strijden met West Ham en Marseille'

'Bergwijn-exit aanstaande: Saudische ploegen strijden met West Ham en Marseille'

13 juli om 13:45
Laatste update: 13 juli om 13:52

Steven Bergwijn gaat mogelijk vertrekken bij Ajax. De aanvaller kan rekenen op interesse van West Ham United, Olympique Marseille en twee ploegen uit Saudi-Arabië.

Bergwijn kende een lastig seizoen bij Ajax. De aanvaller wordt al enige tijd in verband gebracht met een transfer en die lijkt er te gaan komen. De Telegraaf meldt dat twee nog onbekende ploegen uit Saudi-Arabië zich hebben gemeld bij zijn zaakwaarnemer en dat West Ham en Marseille hun interesse kenbaar hebben gemaakt.

Trainer Francesco Farioli hoopt de aanvaller te behouden en sprak al met de aanvoerder van Ajax. Echter begrijpt de oefenmeester dat Bergwijn graag nog een stap zou willen maken. Daarnaast groeit het geld niet aan bomen in Amsterdam en kan Bergwijn een bedrag tussen de 25 en dertig miljoen euro opleveren. Marseille ziet de aanvaller als een directe aanwinst, maar acht de transfersom nog te hoog. West Ham moet eerst verkopen om die som op te hoesten.

Dat probleem heeft men in Saudi-Arabië niet. Daar is een transfersom van dertig miljoen euro vrij weinig en ook zijn salariseisen zullen geen problemen opleveren. Het is aan Bergwijn zelf of hij op 26-jarige leeftijd al naar de zandbak wil verhuizen.