Ajax mist twee EK-gangers in thuisduel met Vojvodina, Farioli vertelt rentreedatum

Ajax mist twee EK-gangers in thuisduel met Vojvodina, Farioli vertelt rentreedatum
13 juli om 16:32

De selectie van Ajax is nog niet helemaal compleet. EK-gangers Brian Brobbey en Steven Bergwijn hebben een deel van de voorbereiding gemist. Trainer Francesco Farioli vertelde tegen Ziggo Sport wanneer hij de twee Oranje-aanvallers terugverwacht.

Wanneer keren Brobbey en Bergwijn terug bij Ajax?

Zowel Brobbey als Bergwijn namen met Oranje deel aan het EK. Bergwijn stond in de achtste finale tegen Roemenië en in de kwartfinale tegen Turkije in de basis. Brobbey kreeg in de verloren halve finale tegen Engeland slechts een paar schamele minuten als invaller. De twee genieten na hun terugkeer uit Duitsland momenteel nog even van een welverdiende vakantie, alvorens ze weer aan de bak moeten.

Brobbey en Bergwijn missen thuisduel tegen Vojvodina

Farioli vertelde in aanloop naar het oefenduel met Rangers FC dat de twee sterkhouders op maandag 29 juli weer terugkeren. Dat betekent dat zij het thuisduel met FK Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League, op donderdag 25 juli, moeten missen. Een week later zijn ze wel inzetbaar als Ajax bij de Serviërs op bezoek gaat.

"Helaas hoort dat bij dit seizoen, waarin er een EK op het programma staat", zei Farioli. "We hebben met ze gesproken en een plan opgesteld, daar was iedereen het mee eens. We hopen dat ze daardoor fit terugkeren en belangrijk kunnen zijn voor het team."