Deze Ajax-speler is volgens Ronald de Boer de nieuwe 'Xavi of Iniesta'

Deze Ajax-speler is volgens Ronald de Boer de nieuwe 'Xavi of Iniesta'
13 juli om 20:05

Ronald de Boer is bijzonder lovend over Kian Fitz-Jim. De jonge middenvelder van Ajax krijgt tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen de kans om zich te bewijzen aan de nieuwe trainer Francesco Farioli. Volgens De Boer staat Fitz-Jim er goed op in Amsterdam.

In de oefenwedstrijd tegen Rangers FC werd Fitz-Jim, van origine centrale middenvelder, als linksbuiten ingezet. Hoewel hij liever een linie naar achter speelt, is Fitz-Jim tevreden zolang hij maar op het veld staat. "Zolang ik maar speel", zei hij bij Ziggo Sport. In de wedstrijd wist hij zelfs te scoren, net als Branco van den Boomen, waardoor Ajax met 2-1 won.

De Boer is zeer enthousiast over de kwaliteiten van de 21-jarige Fitz-Jim. "Hij laat zich echt zien en ik hoor goede verhalen over hem", aldus de voormalige Oranje-international. De Boer vergelijkt Fitz-Jim zelfs met voetballegendes Xavi en Iniesta. "Hij heeft ongelofelijk veel inzicht en is heel goed in het versnellen van het spel. Toen hij in 2019 overkwam van AZ, zag ik al snel dat deze jongen een soort Iniesta of Xavi is, als type."

De Boer hoopt dat Fitz-Jim verdere stappen kan maken in zijn ontwikkeling. "Hij is nog hartstikke jong en heeft het inzicht om een hele goede middenvelder te worden. Hij heeft de eerste stap gezet en is lekker bezig." Hoewel Fitz-Jim afgelopen seizoen werd verhuurd aan Excelsior en weinig speeltijd kreeg bij Ajax, lijkt hij nu klaar voor een doorbraak.