Steven Berghuis kritisch op Mislintat: "Hij heeft het totaal niet begrepen"

Steven Berghuis kritisch op Mislintat:
13 juli om 19:20
Laatste update: 13 juli om 19:28

Steven Berghuis heeft zich na afloop van het gewonnen oefenduel met Rangers uitgelaten over de periode van Sven Mislintat bij Ajax. Aan Ziggo Sport laat de speler weten dat de technisch directeur meer als scout fungeerde bij de Amsterdammers. 

Steven Berghuis heeft dit jaar een beter gevoel over de voorbereiding van Ajax dan vorig jaar. "Sven Mislintat werkte meer als scout dan als technisch directeur," zegt Berghuis tegen Ziggo Sport. "Ik geloof in de kwaliteiten van deze jongens, maar een selectie samenstellen is heel anders. Dat heeft hij toen totaal niet begrepen, vind ik."

Volgens Berghuis moet een technisch directeur een selectie samenstellen met spelers van verschillende kwaliteiten die op elkaar zijn afgestemd. "Je hebt creativiteit, mentaliteit en winnaarsmentaliteit nodig, zoals die Argentijnen bij ons brachten. Zoveel verschillende aspecten moeten samenkomen om een kampioensteam te worden," aldus Berghuis over het aankoopbeleid van Mislintat.

Zaterdag kwam Berghuis weer in actie voor Ajax in het oefenduel tegen Rangers FC. Hij wist niet te scoren, maar Ajax won wel met 2-1.