Vitesse-supporters komen met emotioneel statement voorafgaand aan duel met PAOK

Vitesse-supporters komen met emotioneel statement voorafgaand aan duel met PAOK

13 juli om 20:30

Voorafgaand aan het oefenduel tussen Vitesse en PAOK Saloniki hebben supporters een emotionele oproep gedaan om de Arnhemse club te redden. Met een spandoek roepen de fans de KNVB, Vitesse en de beoogde eigenaar Guus Franke op om met elkaar tot een oplossing te komen.

De supporters van Vitesse hebben zaterdag duidelijk hun onvrede laten blijken. Na een protestactie bij het bondsgebouw van de KNVB in Zeist, maakten ze tijdens de oefenwedstrijd tegen PAOK Saloniki een krachtig statement. Een spandoek met de tekst "Overname van de baan? Tijd om terug aan tafel te gaan!" sierde het veld in Driel. Voor het eerste fluitsignaal werd symbolisch een tafel op de middenstip geplaatst voor 'onderhandelingen'.

De protestactie komt na het nieuws dat het reddingsplan van Vitesse nog niet voldoende is voor de goedkeuring van de proflicentie. De onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB gaf Vitesse een week uitstel om alles in orde te maken. Guus Franke, de beoogd nieuwe eigenaar van de club, uitte zijn onvrede en dreigde zich terug te trekken als de KNVB inderdaad nog een week wacht.

Tijdens de oefenwedstrijd tegen PAOK, de Griekse kampioen, was algemeen directeur Edwin Reijntjes afwezig en kon hij niet reageren op de actie van de supporters. Vitesse testte ondertussen nieuwe spelers zoals Jean Pierre Longonda, Loek Postma en Sander Sybrandy, die mogelijk het team kunnen versterken voor het komende seizoen.

De fans hopen dat hun oproep gehoor vindt en dat Vitesse gered kan worden, terwijl de club zich voorbereidt op een nieuw seizoen vol uitdagingen.