Van den Brom behoudt vertrouwen in voortbestaan Vitesse na overwinning op PAOK

Van den Brom behoudt vertrouwen in voortbestaan Vitesse na overwinning op PAOK
13 juli om 23:15

Vitesse heeft zaterdagavond een indrukwekkende 2-1 overwinning geboekt op de Griekse kampioen PAOK Saloniki tijdens een oefenwedstrijd in Driel. Ondanks dit resultaat blijven de zorgen en onzekerheden rondom de club groot. De fans, spelers en staf leven tussen hoop en vrees over de toekomst van Vitesse in het professionele voetbal.

Trainer John van den Brom blijft ondanks alles optimistisch. Hij roept de fans op om achter de club te blijven staan: "Nee, de stekker moeten we er nooit uittrekken. Dan is het echt klaar. Wij moeten blijven vechten, tot het einde." Van den Brom benadrukte dat het belangrijk is om rust in de tent te krijgen en dat alle partijen snel met elkaar om tafel moeten gaan.

Over de toekomst van de club blijft de trainer in gesprek met ESPN positief. "De vooruitzichten zijn zeer positief. Ik heb het volste vertrouwen in een goede afloop." Van den Brom weerlegt geruchten over gebrekkige financiële slagkracht van Franke en benadrukt dat de zaken zo snel mogelijk rond moeten komen. Vitesse won knap met 2-1 van PAOK, maar de uitslag is voor Van den Brom niet van belang. "Aan deze zege hecht ik nul waarde, maar het is wel leuk om blijdschap te zien. Die blije koppies na afloop, daar kan ik na een scherpe trainingsweek wel van genieten."

Tijdens de wedstrijd toonden de supporters hun ongenoegen met een spandoek waarop stond: "Overname van de baan? Tijd om terug aan tafel te gaan!" Deze boodschap was gericht aan de KNVB en de beoogde nieuwe eigenaar Guus Franke. De licentiecommissie van de KNVB heeft namelijk besloten de beslissing over de proflicentie van Vitesse uit te stellen, omdat de begroting nog niet in orde is. Een fan, die al 70 jaar Vitesse steunt, uitte zijn frustratie na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Ik weet ook niet wat er nu moet gebeuren. Ik ben inmiddels al zover, dat ik ondanks mijn 70 jaren supporterschap bij mijzelf denk: ik wil weer vrij zijn in mijn hoofd. Trek die stekker er maar uit, ik heb er genoeg van."