Bosz stellig over Schouten-transfer: dit is hoe de PSV-trainer kijkt naar de trans

Bosz stellig over Schouten-transfer: dit is hoe de PSV-trainer kijkt naar de transferzomer

22 juli om 21:35
Laatste update: 22 juli om 21:35

Peter Bosz is met PSV begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De trainer zag enkele spelers uitblinken op het EK en VoetbalNieuws vertelt je hoe de oefenmeester naar de prestaties en transferperikelen binnen zijn selectie kijkt.

Bosz zag PSV tegen Club Brugge gelijk spelen, terwijl ze een week eerder verloren van RSC Anderlecht. In de voorbereiding moeten de Eindhovenaren het nog stellen zonder onder meer Jerdy Schouten, die juist uitblonk op het EK.

Hoe kijkt Bosz naar de transferperikelen rondom zijn elftal?

Bosz keek met veel genot naar het EK. Met name de optredens van Schouten konden hem bekoren. "Ik heb niet angstig naar het goede spel van Jerdy op het EK gekeken. Integendeel. Jerdy was de beste", vertelt Bosz  Na zijn goede spel is een vertrek volgens Bosz uitgesloten. "Hem vastbinden aan een stoel? Haha, nee hoor, ik ben niet bang dat Jerdy vertrekt. Totaal niet. Jerdy is pas één jaar bij ons en heeft een contract dat nog lang doorloopt. Dus ja, we hoeven hem niet te verkopen. We hebben het geld niet nodig. Het kan best zijn dat er helemaal niemand weggaat. PSV hoeft niemand te verkopen. We hebben het geld niet nodig", doelt de trainer op de Champions League gelden.

Overigens verwacht de trainer ook niet dat er een transfercarrousel gaat ontstaan. "Het is nog heel rustig deze transferwindow. Normaal gesproken is het wel zo dat na zo’n EK het dan opeens begint. Dan valt er ergens een grote transfer en dan gaat de hele boel rollen. We gaan het zien. Maar tot nog toe heb ik in andere landen die honderd miljoen transfer ook nog niet gezien. Het zal dus heus nog wel op gang komen. Misschien dat er spelers weggaan, maar het vooruitzicht bij PSV is niet slecht toch?"