'Spaanse EK-ster kan voor 60 miljoen euro naar Manchester City'

'Spaanse EK-ster kan voor 60 miljoen euro naar Manchester City'
14 juli om 15:17

Manchester City zet alles op alles om Dani Olmo over te nemen van RB Leipzig. De Engelse kampioen is bereid om de afkoopsom van zestig miljoen euro te betalen voordat de clausule vervalt op 15 juli.

Manchester City wil 60 miljoen betalen voor Olmo

Dani Olmo heeft zich in de kijker gespeeld tijdens het EK 2024 met uitmuntende optredens voor Spanje. De aanvallende middenvelder is sinds 2020 actief bij Leipzig. Dit seizoen noteerde hij acht goals en vijf assists in vijfentwintig wedstrijden voor Die Roten Bullen. Bij Spanje stond hij na de blessure van Pedri in de basis en scoorde hij drie keer in vijf duels.

City, onder leiding van Pep Guardiola, volgt Olmo al jaren en wil nu doorpakken. Volgens de Italiaanse transferexpert Gianluca Di Marzio wil City de deal snel afronden om concurrentie van andere clubs zoals Chelsea en FC Barcelona voor te zijn. Chelsea lijkt echter minder concreet, terwijl Barcelona de voorkeur geeft aan Nico Williams van Athletic Bilbao.

De tijd dringt voor Manchester City, aangezien de clausule in Olmo's contract snel verloopt. Het is dan ook cruciaal dat de club snel handelt om de Spaanse EK-ster naar Engeland te halen. Olmo, die ooit bij Dinamo Zagreb speelde, lijkt klaar voor een nieuwe stap in zijn carrière, en City wil die mogelijk maken.