Argentinië verslaat, zonder geblesseerde Messi, Colombia en wint de Copa América

Argentinië verslaat, zonder een geblesseerde Messi, Colombia en wint de Copa Améri
15 juli om 07:04
Laatste update: 15 juli om 07:09

Argentinië heeft in de nacht van zondag op maandag de Copa América gewonnen. Voor de zestiende keer in de geschiedenis waren de Argentijnen de sterkste, ditmaal werd na verleningen Colombia verslagen met 1-0.

Het was chaos in Miami bij het Hard Rock Stadium. Fans zonder kaartje braken door de hekken en de aftrap werd met maar liefst vijf kwartier uitgesteld. In de wedstrijden waren beide ploegen gewaagd aan elkaar, maar tot scoren kwamen zij niet. Het moment van de wedstrijd vond plaats na ruim een uur voetballen. Lionel Messi raakte geblesseerd en ging vol tranen van het veld. De Argentijn was wellicht bezig aan zijn laats

te interland en werd onder groots applaus gewisseld.

In de verlening liet het beslissende doelpunt nog lang op zich wachten. Lautaro Martinez bracht uiteindelijk de verlossing. Na 112 minuten brak Argentinië door de defensie heen en schoot de aanvaller de bal in de lange hoek. De Argentijnse spits tekende daarmee voor zijn vijfde doelpunt en werd topscorer van het toernooi. Colombia kwam niet meer terug waardoor de Argentijnen wederom een prijs pakken.